Ziua 1
Bacau - Crama Milestii Mici - Tiraspol (450 km) Imbarcarea in autocar si deplasare spre vama Albita. In drum spre Ucraina (optonal) vom face oprire la Cramele Milestii Mici. Republica Moldova a obtniut titlul de eeara cu portile deschise in paradisul vinului, deoarece producerea vinului este indeletnicirea de baza a moldovenilor. Oricine intra aici este binevenit. Departe de hotarele republicii este bine cunoscuta, apreciata si iubita productia Combinatului de Vinuri de Calitate Milestii Mici, cel mai vechi loc de pastrare a bauturii sacre. O raritate specifica este butoiul impietrit solemn pe postamentul de la intrarea in combinat. Si anume, acest butoi, pe parcursul a multor ani a oferit fortele naturale ale stejarului minunatului vin Cabernet. Dupa vizita savuram degustarea de vinuri: 3 tipuri de vin asezonate cu bruschete cu branza si carne asortata, placinta traditionala moldoveneasca si prune uscate cu nuci. Dupa degustarea de la crame, ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Tiraspol. Fiind al doilea oras ca marime din Republica Moldova dupa Chisinau si capitala regiunii Transnistria, Tiraspol a fost fondat in 1792 dupa un ordin special de catre Alexander Surovov, aflandu-se la 75 de km de capitala Moldovei, Chisinau. Dispunand de 309 de monumnte culturale si istorice, precum si 1804 de monumente arheologice, care sunt incluse in registrul obiectelor imobile patrimoniului Transnistriei, capitala regiunii este incarcata de istorie. Tiraspolul este un oras interesant si ideal pentru a fi descoperit cu scopul cunoasterii unei altfel de lumi, a unui muzeu viu ce reprezinta comunismul. Cazare hotel 3* in Tiraspol.

Ziua 2
Tiraspol - Odessa Parasim Tiraspol si pornim catre Ucraina. Cand ajungem in Odessa, vom porni intr-un tur pietonal si cu autocarul in care vizitam Portul Maritim, unul dintre cele mai importante din tara, Muzeul Maritim si Acvariul. Parasim zona de Port si ne indreptam spre Parcul Shevcenko, cea mai mare zona verde din oras, statuia Ducelui Richelieu sau ducele de bronz cum este denumit, Opera, Muzeul Alexandr Puskin, care reprezinta cel mai important institut cultural din oras. Timp liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi. Cazare la Hotel Alexandrovsky 4* in Odessa.

Ziua 3
Odessa - vizitare Dupa servirea micului dejun, incepem turul pietonal pe strada Deribasovskaya, celebra strada plina de evenimente, targuri, festivaluri. Strada Deribasovskaya este una dintre principalele artere ale orasului Odessa si cea mai importanta atractie turistica, datorita faptului ca toate evenimentele, targurile si festivalurile se organizeaza aici. Turistii care vor sa o viziteze, o gasesc in centrul istoric al orasului. In majoritatea timpului, aceasta este inchisa pentru traficul rutier, fiind folosita ca strada pietonala de promenada. De-a lungul acestei strazi s-au construit numeroase obiective si atractii turistice, precum: Urban Garden, primul parc din oras construit in anul 1803, Monumentul celor Douasprezece Scaune, construit in memoria cartilor lui Petrov si Iif, statuia atletului Serghei Utockin, monumentul istoric a lui Leonid Utyosov, statuia de comemorare a fondatorului orasului si a lui Iosif Ribas, Statuia unei Leoaice etc. De asemenea, pe strada pietruita s-au deschis de-a lungul timpului numeroase restaurante, terase pe timpul verii, magazine ale unor designeri cunoscusi in lumea intreaga si magazine de suveniruri de unde le puteti cumpara celor dragi ramasi acasa diverse cadouri. Cele mai importante evenimente care se desfasoasara aici, sunt: Targul de Toamna si de Antichitati, Festivalul Zilele Orasului si Odessa Humorina. Timp liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi. Cazare la Hotel Alexandrovsky 4* in Odessa.

Ziua 4
Odessa - Cetatea Alba - Chisinau (260 km) In aceasta zi ne indreptam spre statiunea Zatoka, asezata la confluenta Nistrului cu Marea Neagra. Trecem peste Stramtoarea Tarigradului, iar la Limanul Nistrului vizitam Cetatea Alba. Asezata intr-un loc de importanta strategica, cetatea isi are atestarea arheologica inca din antichitate. In anul 1392, aceasta intra sub stapanirea moldovenilor, dobandind o mare importanta in timpul domniei lui Alexandru cel Bun si mai ales a lui Stefan cel Mare, ca fortareata de aparare impotriva turcilor.Continuam cu vizitarea capitalei Republicii Moldova - Chisinau, turul cu autocarul si pietonal: vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Recomandam servirea mesei la restaurantul La Placinte. Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizita individuala si ultimele cumparaturi. Cazare Hotel Manhattan 4* in Chisinau.

Ziua 5
Chisinau - Manastirea Capriana - Bacau (255 km) Plecam spre Romania cu oprire la Manastirea Capriana. Biserica voievodala (din piatra) Adormirea Maicii Domnului a Manastirii Capriana. Asezamantul monahic s-a bucurat, de-a lungul istoriei, de grija mai multor domnitori moldoveni - Alexandru cel Bun (1425); Stefan cel Mare a facut si el reparatii bisericii initiale (Capriana I), in urma cutremurului din 1471. In 1542-1545, domnitorul Petru Rares a facut ample lucrari de restaurare, dupa cum se consemneaza in cronica lui Grigore Ureche. Alexandru Lapusneanu, nascut in zona Lapusnei, a efectuat noi lucrari de intarire si dezvoltare si a facut importante donaeeii manastirii. Ctitor a fost si domnitorul Vasile Lupu, care a reinnoit prestolul, pavimentul si iconostasul bisericii voievodale. Ajungem acasa in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Pentru 6 sau mai multi turisti, operam transferul gratuit din toate orasele regiunii Moldova catre locul de imbarcare.

Pret: 249 EURO
Supliment camera single: 75 EURO

IMBARCARE DIN Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*/4*
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)
- Asigurare medicala, storno si anti-COVID 19, recomandata, se poate emite in agentie, cca. 100 Lei/pers.

EXCURSII OPTIONALE
- Crama Milestii Mici (servicii incluse: transport autocar, vizita si degustare - program HAI NOROC): 35 Euro
- Crama Purcari (servicii incluse: transport autocar, vizita si degustare): 15 Euro

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Tiraspol
Transport Autocar Chisinau - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre 1 Decembrie la Chisinau (5 zile), Toate locatiile, Moldova

Verifica tarife si disponibilitate